رادیو همایش


گزارش نشستی از مجموعه‌ نشست‌های «درس‌گفتارهایی درباره‌ی فردوسی»:
نقد و بررسی داستان رستم و شغاد

سعید شکیبا: برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، نشست نقد و بررسی داستان رستم و شغاد از حکیم ابولقاسم فردوسی‌ است. این نشست از مجموعه‌ نشست‌های «درس‌گفتارهایی درباره‌ی فردوسی» است که چهارشنبه‌ها در سالن اجتماعات شهر کتاب مرکزی برگزار می‌شود. تنها سخنران این نشست، دکتر محمدتقی راشد محصل بود. دکتر راشد با اشاره به نقش رستم از دیدگاه فردوسی گفت: این‌ها عواملی هستند که صحنه‌آرایی داستان شاهنامه را عوض می‌کند، فردوسی را غمی فرامی‌گیرد و از این روست که در آغاز آن داستان از تنگ‌حالی و اندوه سخن می‌گوید و کوتاه بیان می‌کند و زمینه را برای بیان مرگ رستم آماده می‌سازد.



نشست «رهیافت‌های فکری فلسفه‌ی معاصر در غرب»

عصر روز سه‌شنبه، دوازدهم آذرماه در سالن اجتماعات شهر کتاب مرکزی نشستی با عنوان «رهیافت‌های فکری فلسفه‌ی معاصر در غرب» برگزار شد. این نشست با حضور اساتید، دانشجویان و علاقه‌مندان به فلسفه برگزار شد و دکتر حسین ‌کلباسی ‌اشتری و دکتر ‌کریم‌ مجتهدی در آن به سخنرانی پرداختند.



شرح و تأویل غزلیات شمس

عصر روز سه‌شنبه، هفتم آبان‌ماه، نشست «شرح و تأویل غزلیات شمس» در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
در این نشست که با حضور اساتید، دانش‌جویان و علاقه‌مندان ادبیات فارسی برگزار شد،‌ اصغر محمدخانی و کریم زمانی به سخنرانی پرداختند.
برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



بزرگداشت نیکوس کازانتازاکیس

عصر روز سه شنبه، بیست و سوم مهرماه، مراسم بزرگداشتی برای نویسنده‌ی شهیر یونانی، نیكوس كازانتزاكیس در شهركتاب مركزی تهران برگذار شد. دراین نشست كه با عنوان «كازانتزاكیس، جوینده‌ی نشان خدا بر خاك» آغاز گردید، بعد از مقدمه‌ی علی‌اصغر محمد خانی در مورد كتابشناسی كازانتزاكیس، دكتر غلام‌رضا خاكی، نویسنده و استاد دانشگاه، درباره‌ی زندگی، آثار و افكار این نویسنده‌ی یونانی به طور مبسوط به سخنرانی پرداخت.



همایش بزرگداشت سهراب سپهری

جشن هشتادمین سالگرد تولد سهراب سپهری، از سوی کانون اندیشه جوان کاشان، عصر روز دوشنبه پانزدهم مهرماه در کاشان زادگاه سپهری، با حضور جمع کثیری از شاعران، نویسندگان، منتقدین و سردبیران نشریات ادبی، برگزار شد. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، به این مراسم اختصاص دارد.



«برنامه‌ریزی زبان» راهنمایی برای تقویت زبان فارسی

برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، نشست «برنامه‌ریزی زبان» است که با هدف راهنمایی برای تقویت زبان فارسی با سخنرانی دکتر نگار داوری اردکانی در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
این نشست، ادامه‌ی نشست‌هایی در ارتباط با زبان فارسی است که در هفته‌های گذشته گزیده‌ای از این برنامه‌ها را از رادیو همایش شنیدید.



همایش مفهوم‌شناسی حکمت در شاهنامه

برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، نشست «مفهوم شناسی حکمت در شاهنامه» است که با سخنرانی دکتر حسن بلخاری رئیس پژوهشگاه هنر فرهنگستان هنر در شهر کتاب مرکزی برگزار شد. این نشست، ادامه‌ی نشست‌هایی پیرامون «درس‌گفتارهایی درباره فردوسی» است که چهارشنبه‌ها در تالار اجتماعات شهر کتاب مرکزی برگزار می‌شود.



نقد کتاب «زبان باز» تازه‌ترین اثر داریوش آشوری

داریوش آشوری به تازگی کتابی با عنوان زبان باز - پژوهشی در باره زبان و مدرنیته - نوشته که با واکنش‌های مثبت و بعضاً منفی زبان‌شناسان روبه‌رو شده است. هفته‌ی گذشته در تهران، نشست نقد و بررسی این کتاب با حضور زبان‌شناسان، اساتید و دانشجویان زبان فارسی برگزار شد. در این نشست علی‌محمد حق‌شناس،‌ كامران فانی و علی صلح‌جو به سخنرانی پرداختند.



همایش زبان فارسی و زبان علم

عصر روز سه‌شنبه پنجم شهریورماه همایش «زبان فارسی و زبان علم» با حضور حسین معصومی، علاءالدین طباطبائی و سیاوش شهشهانی در شهر كتاب مركزی برگزار شد.
در این نشست سخنرانان به بررسی عملکرد زبان فارسی در نگارش مطالب علمی، محدودیت‌های زبان فارسی و تفاوت آن با زبان علم پرداختند.
برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



همایش فیلم و فلسفه

برنامه‌ی این هفته‌، گزیده‌ی نشستی‌ است با عنوان «فیلم و فلسفه» با موضوع نشانه‌شناسی عنوان‌بندی آغاز فیلم که عصر روز سه‌شنبه بیست و نهم مردادماه در شهر کتاب مرکزی برگزار شد. در این همایش امیرعلی نجومیان، استاد دانشگاه شهید بهشتی به سخنرانی پرداخت.



بزرگداشت موراویا، رمان‌نویس ضد فاشیسم

شصت و پنجمین شب از نشست‌های مجله بخارا با همكاری مركز هنر پژوهی نقش جهان و كتاب خورشید به «آلبرتو موراویا» نویسنده برجسته ایتالیایی اختصاص داشت. اهمیت موراویا در تاریخ ادبیات قرن بیستم ایتالیا بیش از هر چیز به واسطه روایت او از مسائل اجتماعی، تجسم فساد اخلاقی، ناكامی‌های اجتماعی و عاطفی و سختی‌های دوران حكومت فاشیسم است. در این مراسم علی دهباشی، روبرتو توسکانو، رضا قیصریه و آنتونیا شرکاء به سخنرانی پرداختند. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



نشست نقد و بررسی کتاب «زبان فارسی معیار»

عصر روز سه‌شنبه پانزدهم مردادماه، نشست نقد و بررسی کتاب زبان فارسی معیار، نوشته‌ی ناصرقلی سارلی در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
در این نشست که با حضور اساتید و دانشجویان ادبیات برگزار شد، علی‌اشرف صادقی، محمدرضا شادرومنش و ناصرقلی سارلی به سخنرانی پرداختند. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



«زبان فارسی، سترون یا زایا؟»

عصر روز سه‌شنبه، یکم مردادماه همایشی با عنوان «زبان فارسی، سترون یا زایا» در شهر کتاب مرکزی برگزار شد. در این همایش ابوالحسن نجفی، علی‌محمد حق‌شناس و محمد دبیرمقدم به سخنرانی پرداختند. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



همایش «عصر کریمخانی»

هفته‌ی گذشته در مرکز نشر فرزان، همایشی با عنوان «عصر کریمخانی» برگزار شد که دکتر پرویز رجبی، نویسنده و ایران‌شناس، سخنران این نشست بود. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



مراسم بزرگداشت فرهاد ورهرام

مجله‌ی بخارا كه تاكنون شب‌هایی همچون شب بهرام بیضایی، نصرت كریمی، هوشنگ كاووسی و منوچهر طیاب را در بزرگداشت هنرمندان سینمای ایران برگزار كرده، عصر روز یکشنبه شانزدهم تیرماه با همکاری مرکز هنرپژوهی نقش‌جهان بزگداشت فرهاد ورهرام را در این مکان برگزار نمود. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، به این مراسم اختصاص دارد.



بررسی رویکرد فلسفی در سینما

نشست هفتگی شهرکتاب عصر روز سه‌شنبه یازدهم تیرماه به بررسی رویکردهای فلسفی در سینما اختصاص داشت که با سخنرانی دکتر محمد ضیمران برگزار شد. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش، به این نشست اختصاص دارد.



شب‌های بخارا؛ شب منوچهر طیاب

در ادامه‌ی شب‌های فرهنگی-هنری مجله‌ی بخارا، شب منوچهر طیاب، مستندساز برجسته کشورمان با حضور دانشجویان و اساتید سینما، در مرکز هنرپژوهی نقش جهان برگزار شد.
در این همایش، محمد اینانلو، همایون امامی، اسعد نقش‌بندی، مسعود كازری و منوچهر طیاب به سخنرانی پرداختند و فیلم مستندی از منوچهر طیاب با عنوان «دریای پارس» به نمایش در آمد.



همایش بزرگداشت ویلیام چیتیک

ویلیام چیتیک از اسلام شناسان و متخصصین عرفان مولوی و ابن عربی در آمریکا است. وی که دکترای خود را از دانشگاه تهران دریافت کرده پژوهش‌هایی در زمینه مطالعات اسلامی، فلسفه و به ویژه عرفان اسلامی داشته است. هفته‌ی گذشته مراسم بزرگداشت این پژوهشگر در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این مراسم اختصاص دارد.



«جهان‌شناسی و جان‌شناسی» تازه‌ترین اثر ویلیام چیتیك

كتاب «جهان‌شناسی و جان‌شناسی» تازه‌ترین اثر ویلیام چیتیك است که عصر روز بیست و سوم خرداد ماه نشست نقد و بررسی آن در شهر كتاب مركزی برگزار شد. در این نشست دکتر مجدالدین کیوانی و دکتر مهدی محبتی به سخنرانی پرداختند. برنامه‌ی این هفته‌ی رادیو همایش به این نشست اختصاص دارد.



شب‌های بخارا؛ شب محمد حقوقی

عصر روز یکشنبه، دوازدهم خرداد ماه، شصت و دومین شب از شب‌های مجله بخارا، با عنوان شب محمد حقوقی با حضور هنرمندان، دانشجویان و علاقه‌مندان شعر و ادب، در مرکز هنرپژوهی نقش جهان برگزار شد.
در این مراسم که با همکاری انتشارات نگاه برگزار شد، هنرمندانی همچون محمدعلی کشاورز، سیمین بهبهانی، سیما بینا، محمود دولت‌آبادی، سید علی صالحی و رضا سید حسینی حضور داشتند.